Deze week hebben wij van Erik van den Dungen, directeur van Oorlogsmuseum Overloon, de opdracht gekregen om een unieke fietsbrug te ontwerpen en te realiseren. De fietsbrug zal 170 meter lang worden, inclusief een hellingbaan/talud waarvan circa 90 meter dwars door het museum loopt. De nieuwe brug en unieke locatie zal een onderdeel worden van een fietsroute door het natuurgebied. Oorlogsmuseum Overloon is één van Nederlands bekendste musea en ontvangt ruim 150.000 bezoekers per jaar. Oorlogsmuseum Overloon staat ook wereldwijd bekend om het evenement Militracks. Militracks is niet alleen dé plek om historische voertuigen in actie te zien, maar ook om voertuigonderdelen, militaria, historische boeken en andere zaken uit de Tweede Wereldoorlog aan te schaffen.

De fietsbrug zal, in het lustrumjaar 2019-2020 waarin Nederland 75 jaar bevrijding en vrijheid viert, gerealiseerd worden.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de volgende websites:

https://www.tweedewereldoorlog.nl
https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/home/
https://www.militracks.nl/nl/

Foto startoverleg vlnr: Patrick Zuiderduijn (calculatie Haasnoot Bruggen), Erik van den Dungen (directeur Oorlogsmuseum Overloon), Hyuk Brands (algemeen directeur Haasnoot Bruggen) en Paul Verbaken (projectleider Haasnoot Bruggen).