Met een flaneersteiger gemaakt van bamboe (BambooTeq) heeft Doetinchem de eerste stap richting de Oude IJssel gezet. De binnenstad zal in de toekomst verder met de rivier worden verbonden. In goed vier maanden is het project ontworpen, technisch uitgewerkt, vergunningen en subsidie aangevraagd en uitgevoerd. De steiger maakt de oever toegankelijk, zowel om te wandelen als te verpozen. De plekken waar de verbinding met het land zijn gemaakt, zijn uitgewerkt als karakteristieke momenten. Het hoogteverschil wordt hier overwonnen met een draaiende beweging. Door aan de trappen, dan wel de hellingbaan, zitmogelijkheden te koppelen, is de steiger met boeiende plekken verrijkt.

opdrachtgever: gemeente Doetinchem
ontwerp: Lodewijk Baljon
realisatie: Haasnoot Bruggen

foto’s en impressie zijn van Lodewijk Baljon Tuin- en Landschapsarchitecten B.V.