Het Nederlandse landschap wordt o.a. gekenmerkt door het vele water met de typische hardhouten voet- en fietsbruggen.
De voordelen van tropisch hardhout zijn de relatief lage bouwkosten, de natuurlijke en warme uitstraling, wat bijdraagt aan een aangenaam leefklimaat.
Het gebruik ervan staat echter al een aantal jaren onder grote druk, zodat Haasnoot Bruggen op zoek is gegaan naar alternatieven, om toch die uitstraling te kunnen blijven realiseren.

De opmars van BioBased materialen maakt het mogelijk om niet alleen te hoeven kiezen voor beton, staal, plastics of kunststof composieten, maar juist voor natuurlijke materialen zoals bamboe.
In samenwerking met BambooTeq® zijn we er in geslaagd een serie bamboematerialen te ontwikkelen speciaal voor de bruggenbouw, al dan niet in combinatie met gecertificeerd tropisch hardhout.
Speciaal voor brugdekplanken, leuningstijlen, tussen- en bovenregels is het gezaagde en gelamineerde bamboe uitermate geschikt, en zelfs leverbaar in lange lengtes.
Niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie en onderhoud. Want de maatvoeringen komen overeen met die van tropisch hardhout.

Zo zorgen de voordelen van gecertificeerd hardhout in combinatie met de ecologische voordelen van bamboe er voor dat de warme uitstraling van houten bruggen in het landschap behouden blijft.

Vraag de volledige brochure aan inclusief een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden rondom bamboe materialen.