Wij gaan twee circulaire bruggen bouwen in 2020

De Nederlandse overheid stelt een concreet doel: Nederland volledig circulair in 2050. In de aanloop worden veel initiatieven genomen. Tussen theorie en praktijk zit veel ruimte. Ook als het gaat om circulair bouwen. In de bruggenbouw zullen opdrachtgevers (gemeenten) met marktpartijen met oplossingen moeten komen. Naast alle dialogen komen we ook steeds dichterbij gewoon maar eens doen. In een keer goed doen is lastig. Beetje bij beetje biedt reële kansen. The only source of knowledge is experience. Albert Einstein.De enige bron van kennis is ervaring. Wij hebben sinds 1962 duizenden bruggen gebouwd en weten als geen ander hoe waar deze quote is. 

Wat we gaan doen 

Haasnoot Bruggen gaat twee kleine bruggen vervangen in opdracht van de gemeente Veenendaal met als doel twee nieuwe bruggen te realiseren met zoveel mogelijk circulair materiaal. Bij voorkeur herbruikbaar materiaal uit de gemeente Veenendaal. Een mooie start met Urban Mining. 

We gaan samen met bedrijven die mee willen doen aan dit project onze ervaringen bijhouden en later dit project evalueren zodat wij het volgende project weer beter en slimmer kunnen doen. 

Doe mee! 

Heb je interesse om mee te doen en is jouw bedrijf bij voorkeur gevestigd in of rondom Veenendaal. Neem dan contact met ons op voor 10 april 2020. 

Wie wij zoeken 

Meedoen is eenvoudig een leerzaam. Wij zoeken bedrijven die rest/sloopmaterialen hebben, ontwerpers die de uitdaging aangaan om te ontwerpen met wat beschikbaar is of bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aanpak en evaluatie en mee willen denken.  

Wil je meewerken stuur een e-mail naar Haasnoot Bruggen [email protected]  of bel ons op 071 402 17 44.

Achtergrond 

Nederland circulair in 2050 
De vraag naar grondstoffen voor bijvoorbeeld eten, elektrische apparaten en kleding neemt wereldwijd sterk toe. Daarom werkt de overheid samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten en natuur- en milieuorganisaties, overheden, vakbonden, financiële instellingen en andere maatschappelijke organisaties om zuiniger en slimmer met grondstoffen om te gaan. Het doel: Nederland volledig circulair in 2050.