Een alternatief voor hout en nog veel meer dan dat. Dat is de derde generatie bamboe halffabricaten van BambooTeq. Bamboe composiet is namelijk niet alleen een goed alternatief voor de bouw en openbare ruimte, maar vooral ook een productgroep op zichzelf.

En dat is een beter uitgangspunt. Hout is in veel gevallen heel goed toepasbaar. Maar bamboe composiet krijgt steeds meer een eigen plaats in de range van materiaalsoorten die beschikbaar zijn voor de bouw en openbare ruimte. Het exotische tintje dat bamboe had is er inmiddels wel af: de meeste mensen kennen bamboe inmiddels ook als materiaal. Denk bijvoorbeeld aan de bamboeproducten van Ikea. Overigens zijn de huis-, tuin- en keukenproducten van bamboe kwalitatief niet te vergelijken met bamboeproducten voor de openbare ruimte. Bamboe is boven alles een grondstof van een hernieuwbare bron.

“Met BambooTeq bamboe kan iedereen milieuvriendelijk bouwen in de openbare ruimte.”
De derde generatie bamboe composiet is ontwikkeld voor de openbare ruimte. Uniek aan deze nieuwe versie is het onderhoudsarme karakter, de hoge mate van kleurvastheid en hoge dimensionale stabiliteit. Bamboe composiet is bovendien te produceren in nagenoeg elke kleur.
Variatie- en toepassingsmogelijkheden

BambooTeq ontwikkelde en produceerde als eerste in Nederland de bamboebalken in lengtes van 5.8 meter en langer. Ook voor de derde generatie bamboe composiet geldt dat 5.8 meter de standaard is. De variaties zijn nagenoeg onbeperkt: bamboe composiet van BambooTeq is verkrijgbaar in de vorm van planken, balken en verschillende profielen. Van standaard tot maatwerk. Het toepassingsgebied is bovendien groot: het nieuwe product is specifiek ontwikkeld voor de openbare ruimte en is bedoeld voor de productie van onder andere zitelementen, vlonders en steigers en leuningen.

Bamboe composiet slaat aan
Na de gemeente Roelofarendsveen en de gemeente Veere heeft ook Vianen gekozen voor leuningen van BambooTeq bamboe composiet. In een brugontwerp van Haasnoot Bruggen is een specifiek leuningprofiel in staal ontworpen om modulaire bamboe-elementen op/tegen te monteren. De onderdelen zijn eenvoudig te demonteren bij onderhoud of verandering van de look & feel. In Vianen is hiermee de warme uitstraling van hout behouden, maar zonder de nadelen (onderhoud) van hout.

Geselecteerde verkoop
Er worden in de markt producten aangeboden met de naam ‘bamboe composiet’. Bamboe composiet van BambooTeq is echter een uniek product en wordt alleen door BambooTeq geproduceerd en verkocht via geselecteerde partners. Haasnoot Bruggen is een van de geselecteerde verkoop- en distributiepartners van BambooTeq. Neem contact met Haasnoot Bruggen voor advies en oriëntatie omtrent de mogelijkheden.

www.bambooteq.com