MX3D uit Amsterdam en Haasnoot Bruggen BV uit Rijnsburg hebben een overeenkomst getekend om gezamenlijke 3D metaal printing in de markt voor voet- en fietsbruggen voor te bereiden en te introduceren. De voorbereidingen zijn in volle gang en de eerste gesprekken met opdrachtgevers zijn gestart. Na de eerste serieuze gesprekken hebben we ook goede hoop een eerste brug in 2019 te kunnen leveren.

“De samenwerking is een bundeling van expertises (3D metaal printing en realisatie van kunstwerken). MX3D heeft een doorbraak gerealiseerd met als eerste resultaat een wereldprimeur met de eerste full size 3D metaal geprinte brug. M3XD kenmerkt ook een nieuwe generatie ondernemers die op alle fronten kleine en grote obstakels hebben overwonnen om tot dit punt te komen. Dat is op zichzelf al een prestatie van formaat. De expertise, netwerk en ervaring die Haasnoot Bruggen heeft, creëert de mogelijkheid om een transitie te maken van een proof-of-concept naar de reguliere markt. Eigenlijk is MX3D de proof-of-concept fase net voorbij en dat maakt het eenvoudiger om de voordelen van 3D metaal printing naar de markt te brengen. De interesse van architecten en overheden is groot, evenals de mogelijkheden. We zijn natuurlijk ook bijzonder verheugd dat MX3D voor ons heeft gekozen uit alle keuzes die ze hadden”. Aldus Hyuk Brands, algemeen directeur Haasnoot Bruggen BV.

Gijs van der Velden, CEO van MX3D, over de samenwerking: “Onze eerste full size brug in 3D voor Amsterdam heeft onze technologie overnight een wereldpodium gegeven. Alle toonaangevende media hebben al geschreven over onze technologie en ook hebben we veel erkenning gekregen uit de Technosector. De samenwerking met Haasnoot Bruggen is belangrijk omdat we meerdere sectoren willen bedienen, ook gedreven door de groeiende vraag uit binnen- en buitenland. Voor ons is de samenwerking met een specialist zoals Haasnoot Bruggen van belang voor de verbetering van onze technologie en de terugkoppeling uit de markt. Beide bedrijven zijn innovatie gedreven en passen alleen daarom al goed bij elkaar. De ontwikkelingen en mogelijkheden gaan snel daarom is een partij die flexibel kan meebewegen essentieel”.

Uitnodiging lunch tijdens Dutch Design Week op vrijdag 26 oktober 2018
De MX3D brug voor Amsterdam wordt tentoongesteld op de Dutch Design Week 20-28 oktober 2018. Haasnoot Bruggen en MX3D organiseren op vrijdag 26 oktober een lunch voor geïnteresseerden. R.s.v.p. voor 10 oktober via Nathalie Recourt [email protected] en per telefoon 071 7400 215.


Lees ook uit de Cobouw van juni 2018 – De brug van de toekomst ligt klaar in de loods van MX3D – Cobouw.nl