Midden in het bos tussen Hilversum en ‘s-Graveland wordt de brug geopend door directeur-rentmeester Karin Bos en Hilversumse wethouder Jan Kastjes (op de foto net voor de brug).

Een klein feestje waard. Niet dat de brug zo bijzonder is qua vormgeving – maar eenvoudig en functioneel – misschien juist daarom eigenlijk best mooi. De brug gaat geheel op in de fraaie omgeving. Bovendien een duurzame keuze van Goois Natuurreservaat. Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderdeel in de aankoopbeslissing. Dit geldt voor vele sectoren maar zeker voor grond-, weg- en waterbouw. Rijkswaterstaat, ProRail, gemeenten en provincies ontwikkelen criteria voor Duurzaam Inkopen en ondersteunen innovatieve projecten.

Wat ook opvalt is dat de vraag naar FSC hout weer toeneemt. Architecten en opdrachtgevers weten steeds vaker dat FSC hout voor kleine bruggen (fietsbruggen) de meest verantwoorde keus is voor het milieu. De onderbouwing is te lezen in het BECO rapport uit 2013 die gemaakt is in opdracht van RVO, Agentschap NL.

Ook interessant een duidelijke video met klimatoloog Reinier van den Berg. Het verhaal achter FSC van dichtbij. Hoe werkt het, en hoe ze de massale ontbossing tegen gaan. https://www.vandenberghardhout.com/nl/film-hardhout-voor-een-mooiere-wereld2/