Wieteke Nijkrake en Jorrit Noordhuizen (NOHNIK architecture and landscapes) bereikten de tweede plaats van totaal 132 inschrijvingen, zij hebben hiermee een mooie prestatie neergezet.

Achtergrond
Werelderfgoed Kinderdijk is het historisch icoon van het Nederlandse waterbeheer. De huidige entree moet transformeren tot een aantrekkelijk ontvangstgebied. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft een project prijsvraag georganiseerd waar 2 oktober 2014 een winnaar bekend is gemaakt. Opmerkelijk is de enorme hoeveelheid inschrijvingen, namelijk 132.

De relatie tot Haasnoot Bruggen
Wieteke en Jorrit hebben ThorcaBridge van Haasnoot Bruggen in hun ontwerp opgenomen. Haasnoot Bruggen: “Dat is exact waar ThorcaBridge voor ontwikkeld is, namelijk zorgen dat de verschijning van de brugconstructie niet onnodig dominant is t.o.v. haar omgeving. Met ThorcaBridge constructies leveren we ultra slanke constructies waardoor meer ruimte voor de omgeving en design van leuningen ontstaat. Met ThorcaBridge kunnen we brugconstructies 70% slanker maken”. De algemene trend om te bouwen met meer ‘warmte’, o.a. door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren, is een trend die wij zeer positief vinden. Deze trend zien wij terug in het fraaie ontwerp van NOHNIK.

http://www.nohnik.nl