Foto: impressie van een loopvlonder van ruim 350 m door natuurgebied in de gemeente Bergen (Limburg). Ontwerp en idee van bureau Kragten uit Herten (Roermond), uitvoering Haasnoot Bruggen.

Recreatieve voorzieningen Heukelomsebeek te Bergen, Limburg.
Voor het herinrichtingsproject van de Heukelomse beek in de nabijheid van Bergen (L) is door Kragten, in opdracht van de gemeente Bergen en Dienst Landelijk Gebied (Provincie Limburg), voor het recreatieve gedeelte een vlonderbrug ontworpen en door Haasnoot Bruggen gerealiseerd. De vlonderbrug gaat deels door een bestaand elzenbroekbos dat uitkomt in het beekdal van de Heukelomse beek. Op deze locatie is een uitzichtpunt gerealiseerd, ondersteund door het plaatsen van twee banken bestaande uit hetzelfde materiaal als de loopvlonder. Het overige deel van de vlonderbrug loopt langs de Heukelomse beek. Om de loopvlonder in het landschap te laten integreren is gekozen voor een lage geleiderail. Om het houtkarakter van de loopvlonder te behouden zijn antislip-strips in de dekdelen verwerkt.

De vlonderbrug maakt deel uit van een korte omloop die voor minder validen toegankelijk moet zijn. Hierdoor zijn op geregelde afstanden passeerplaatsen aangebracht door het laten verspringen van de lijn van de loopvlonder.

Nederland heeft een uitgebreid stelsel van recreatievoorzieningen. Denk aan alle wandel- en fietspaden, surfplassen en vaarwegen. Haasnoot Bruggen bouwt al sinds de oprichting in 1962 aan bospaden, steigers en uiteraard bruggen voor de openbare ruimte. Ook in het voortraject, waarbij ontwerp belangrijk is, kunnen wij u op basis van onze ervaring en creativiteit adviseren. Voor thematisering bent u bij Haasnoot aan het goede adres. Voor complexere ontwerpen zoeken wij samenwerkingen met landschapsarchitecten.

Wij werken voor de overheden, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, pretparken en horeca.
Bent u op zoek naar een idee of oplossing neem dan contact met ons voor een vrijblijvende afspraak. U kunt 24/7 een afspraak online inplannen. U geeft het onderwerp, gewenste tijd en locatie aan. 

Voor meer informatie over Kragten: https://www.kragten.nl