Wiebelen is onvermijdelijk bij de nieuwe bamboe bruggen over de Essche Stroom in Sint-Michielsgestel. Een laarzenpad bij landgoed Bleijendijk loopt over twee avontuurlijke ogende hangbruggen, die pakweg 1.30 meter boven het water hangen.De leuningen van de hangbruggen zijn schakelkettingen. Hoe maak je van een saai maar mooi gebied, iets avontuurlijks? Dat moeten plannenmakers en landschapsarchitecten bij Waterschap De Dommel zich hebben afgevraagd toen ze aan de slag gingen bij de Essche Stroom.

“Vroeger ging het wandelpad over de dijk. Dat was niet echt spannend”, zegt Hans Koekkoek. Namens Waterschap De Dommel is hij betrokken bij de herinrichting van de Essche Stroom waar ook dit gebied onder valt.

“Nu hebben we bij landgoed Bleijendijk een gebied gemaakt met wat kronkels in het laarzenpad en een waterpoel ernaast. Via de ene brug steek je de Essche Stroom over en 150 meter verderop ga je met de andere brug weer die beek over. En het pad loopt nog steeds over de dijk, maar het kronkelt en is avontuurlijker”, meent Koekkoek.